Het weer in Barcelona

Samenvatting: Ben je van plan om Barcelona te bezoeken? Weet je niet zeker of je je zonnebril mee moet nemen of je waterdichte jas? Dit artikel zal je vragen beantwoorden. Zie wat nu de temperatuur in Barcelona is door middel van een live web cam en bekijk de gemiddelde zon en neerslag.

Denken je erover om Barcelona te bezoeken? Vraag je je af hoe het weer zal zijn? Weet je niet of je je laarzen of strandkleding in moet pakken? Vind hier de weersvoorspelling.

Het mediterrane klimaat van Barcelona is een van de grootste attracties van de stad en speelt een grote rol in het definiëren van de levensstijl van haar bewoners. De aangename temperaturen die de Catalaanse hoofdstad voor de vele maanden van het jaar sieren, zorgen ervoor dat de lokale bevolking in staat zijn om veel tijd buiten de deur door te brengen. In elke buurt zie je stoelen en tafels op de stoep staan van de talrijke cafés. Met de zon die het animo hoog houdt en iedereen uit hun huizen trekt, zul je niet snel een ??stad kunnen vinden die zo gezellig is als de Catalaanse hoofdstad.

Hoe ziet het weer er meestal uit in Barcelona?

Barcelona is minder droog dan het zuiden van Spanje, maar niet zo nat als in de meer noordelijke delen. Het weer is over het algemeen voorspelbaar en het typische beeld van Barcelona met een heldere lucht en een felle zon met een blauwe zee en de groene bergen die omhult zijn met een gouden gloed is grotendeels correct – Barcelona heeft 2.524 uren zon per jaar (in Noord-Europa ligt dit cijfer meestal rond de 1.500).

De gemiddelde temperatuur in Barcelona
Gemiddeld (°C) Minimum Maximum Evenementen
januari 11 8 14 Driekoningen & Parade
februari 10 7.5 12.5 Barcelona Carnival
maart 13 10.5 15.5 Barcelona marathon
Sant Medir
april 14.5 12 17 Sant Jordi
mei 18 16 20 Formula 1-racens bij Circuito de Catalunya
juni 24 22 26 Sonar Festival
Sant Joan
juli 26 24 28 Festival Grec
augustus 27 24 30 Fiesta de Gracia
september 22 20 24 La Merce
oktober 20 15 20 Sitges Film Festival
november 18 12 18 International Jazz Festival
december 14.5 8.5 14.5 Kerstmis
Oudejaarsavond
Gemiddelde neerslag en zon in Barcelona

Seizoensgebonden overzicht

Voorjaar

De lente is een van de beste tijden om Barcelona te bezoeken omdat de temperatuur begint op te warmen en het over het algemeen lekker warm is. Tijdens deze maanden is het weer echter minder voorspelbaar, dus verwacht een aantal buien, vooral in april. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen – uitbarstingen zijn meestal vrij kort en de lucht trekt al snel weer bij, om plaats te maken voor de zon.

Zomer

Omdat de zomer meestal erg warm en vochtig is, is het essentieel om lichte en comfortabele kleding te dragen bij het reizen door de stad. Opeenvolgende dagen van felle zon zijn het perfecte excuus om naar de kust te gaan, en een ??duik in de zee te nemen en je af te drogen met een koel drankje in de hand. Als je besluit om Barcelona te bezoeken tijdens dit seizoen, is het een goed idee om voor een appartement kijken met een balkon of, nog beter, een terras.

Herfst

De broeierige temperaturen van de zomer beginnen af ??te koelen, maar zijn nog steeds warm en aangenaam, waardoor het de perfecte tijd is om de stad te verkennen. Maar net als in de lente, is regen niet ongebruikelijk. Dus hoewel beachwear nog steeds van essentieel belang is, is het belangrijk om ook iets waterdichts en mee te nemen.

Winter

De winters bij de lage kust van Barcelona zijn relatief beperkt. Tijdens deze korte periode kunnen de temperaturen echter ‘s nachts tot onder het vriespunt dalen, dus we raden je aan dat om te verblijven in een accommodatie met een of andere vorm van verwarming. De kille wind betekent dat je zeker een jas mee moet nemen. Sneeuw in Barcelona is een uiterst zeldzame verschijning en dit is iets waar inwoners van de stad erg enthousiast over raken.

Weer in Barcelona by ?? Weer Barcelona by Quique López Temperatuur in Barcelona

Wilt je meer foto’s van Barcelona met sneeuw zien? Klik hier

Een optimale benutting van het zonnige weer

Hoewel dit een van de dichtstbevolkte steden van Europa is, is de architectuur goed aangepast aan het warme weer. Als je uitkijkt over de stad vanaf een terras, zie je veel plaatselijke bewoners eten, en gezellig ontspannen op de daken.

Als je niet goed om kan gaan met hoge temperaturen, is het een goed idee om te voorkomen dat om op het midden van de dag in de doolhof-achtige straatjes van de oude stad te lopen. De hoge gebouwen en smalle steegjes hier houden veel warmte vast. In plaats daarvan kun je dit gebied beter in de vroege avond bezoeken wanneer het wat koeler is en wanneer de sfeer op zijn best is.

De stranden van Barcelona behoren tot de beste stedelijke stranden in de wereld, hoewel, zoals je je kunt voorstellen, het er vaak erg druk is. Tegelijkertijd, hoewel er een overvloed aan parken is, hoef je er niet op te rekenen om een rustig stukje gras te vinden in de parken zoals Parc de la Ciutadella.

Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius, en slechts 55 dagen regen per jaar, heeft Barcelona een benijdenswaardig klimaat, waarmee het de felbegeerde plaats als een van de beste stedentrip bestemmingen in Europa waarborgt.

Volgende stappen: Bent u klaar om uw accomodatie te boeken? Hebben wij waar u naar op zoek bent? Zoek hieronder en kijk wat we beschikbaar hebben op uw data. Wij bieden de best geprijsde appartementen aan op internet.

Acommodatie in Barcelona Acommodatie in Barcelona Acommodatie in Barcelona Acommodatie in Barcelona

APARTMENTS SEARCH
Arrival:
Departure:
Accommodation:
Zone
District:
Adults (>17)
Children Infants (<2)
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here